Presse

Koncert-pressemeddelelser

 

Til brug for annoncering af koncerter med Kammerkoret Hymnia kan det foreslås, at følgende tekst anvendes:

Kammerkoret Hymnia blev stiftet i København i 1983 og består af 28 rutinerede og engagerede sangere under ledelse af Flemming Windekilde. Koret har specialiseret sig i opførelser af nyere og ofte meget kompliceret kompositionsmusik og har i mange år været en etableret og anerkendt del af den danske korelite. Koret lægger vægt på at samarbejde med danske komponister og har gennem årene præsenteret ny dansk musik, blandt andet ved mange uropførelser.

Koret har vundet adskillige priser ved internationale konkurrencer og har udgivet flere cd'er med dansk og udenlandsk kormusik.

Hymnias dirigent Flemming Windekilde er uddannet på Musikvidenskabeligt Institut på Københavns Universitet, og i dirigentklassen på Det kgl. Danske Musikkonservatorium. Windekildes erfaring som dirigent spænder vidt, og han er senest blevet tilknyttet Radiokoret ved flere projekter og turneer. Læs mere om koret og dirigenten på korets hjemmeside www.hymnia.dk.

 

Såfremt en længere version ønskes, kan det foreslås, at følgende tekst anvendes:

Kammerkoret Hymnia blev stiftet i København i 1983 og består af 28 rutinerede og engagerede sangere under ledelse af Flemming Windekilde. Korets målsætning har altid været at præsentere publikum for et spændende og afvekslende repertoire, gerne værker, der er udfordrende for kor i almindelighed, og som derfor ikke opføres så ofte i det danske kormiljø. Hymnia har specialiseret sig i værker fra den senromantiske kortradition frem til helt nye kompositioner af danske komponister. Koncerterne er normalt med a capella-musik, men det forekommer, at koret samarbejder med musikere ved særlige lejligheder.

Hymnia har markeret sig som kor både i Danmark og i udlandet. Det er blevet til mange priser, blandt andet 1. priser ved konkurrencer i Holland, Ungarn, Italien, Østrig og Wales. Koret har optrådt i Gewandthaus i Leipzig og har repræsenteret Danmark i European Broadcasting Unions korkonkurrence I 1998 blev Hymnia valgt som Årets Kunstner i Københavns amt. Formanden for Undervisnings- og Kulturudvalgt, Lars Abel, udtalte i forbindelse med prisoverrækkelsen: "Vi har netop valgt Kammerkoret Hymnia, da koret hører til blandt eliten af danske kor og synger på et højt kunstnerisk niveau. Koret har et repertoire, der er kunstnerisk udviklende, men ikke nødvendigvis er publikumsmagneter. Hymnia søger hele tiden nye udfordringer og har et usædvanligt teknisk krævende repertoire"

"Undervisnings- og Kulturudvalget har lagt vægt på, at prismodtageren har en høj kvalitet, et modigt repertoire samt evne og viljen til at formidle ny musik".
Som følge af kulturprisen i 1998, fik koret mulighed for at indspille en række cd'er. Det er blevet til cd'erne Kammerkoret Hymnia (1999), Figure Humaine (1999) indeholdende værker af Francis Poulenc (Figure Humaine og Messe i G) og Frank Martin (Messe for dobbeltkor), Tid og Rum (2000) med ny dansk kormusik samt dobbelt-cd'en Requiem (2000) med Alfred Schnittkes Requiem, korkoncert og to korte stykker for orgel. I 2006 udkom cd’en Waterworks med musik fra komponistkonkurrencen Vandværker, udskrevet af Hymnia i 2003. Seneste publikationer er Friede auf Erden (2008), Nowhere Now Here (2012) og Sing Nöel (2013).
Desuden medvirker Hymnia på flere cd'er, blandt andet cd'en Liber Canticorum (1999) med musik af Vagn Holmboe indsunget og udgivet af foreningen Danske Kammerkor. Tidligere har Hymnia indspillet cd’en French Music for Choir med værker af Poulenc, Messiaen, Duruflé, Debussy og Ravel.

Koncerter

03/08-2024 16:00
Åbningskoncert Lundbye-festival
Kalundborg Kirke

22/08-2024 20:00
Rudersdal Sommerkoncerter
Rudersdal

25/08-2024 17:00
Koncert med Kiku Day
Musikhuset, København

27/09-2024 20:00
Bachs messe i h-mol med Copenhagen Phil
Konservatoriets Koncertsal, København